Drenajul limfatic este terapia blândă și lentă , care acționează pe întreg sistemul limfatic, iar executat de un specialist, are rezultate imediate.
Sistemul limfatic este ”sistemul de canalizare” și de imunitate al corpului uman.
Limfa există în spațiile dintre majoritatea celulelor și țesuturilor corpului. Capilarele sistemului limfatic sunt de grosimea unei singure celule.
Aceste capilare transportă limfa în vase limfatice mai mari, care se conectează cu ganglionii limfatici; ganglionii limfatici acționează ca niște stații de epurare, care filtrează limfa; tot ceea ce este filtrat prin sistem se trimite în sânge, pentru o imunitate benefică, iar ceea ce trebuie evacuat, se trimite spre canalele și organele de evacuare, de excreție.
Amidgalele, splina, măduva și timusul sunt și ele părți ale sistemului limfatic.
Sistemul limfatic ar putea fi adevăratul vindecător al trupului, fiind esențial atât pentru repararea țesuturilor, cât și împotriva inflamării majorității organelor din corpul uman.
Orice disfuncție din sistemul limfatic, fie genetică, fie dezvoltată mai târziu, are ca rezultat blocajul curgerii limfei. Disfuncţia duce și la afectarea sistemului imunitar, oferind oportunitatea pentru tumori de a se stabili în nodulii limfatici. Acolo unde fluidele nu curg liber, acolo unde o circulație este deficitară, apar și problemele.
Limfedemul poate fi cauzat de un sistem limfatic care funcționează deficitar.
Genetica intervine și ea, cel putin parțial. Totuşi, majoritatea cazurilor de limfedem sunt asociate cu disfuncționalități ale organelor aparținând celorlalte sisteme.
Drenajul limfei se face exclusiv manual, NU cu aparatură, deoarece limfa are un flux lent și are nevoie de timp pentru a curge fluid. Prin drenajul manual putem palpa și testa mereu stazele limfatice, ganglionii limaftici, cât și întreg sistemul. Prin drenajul limfatic manual putem redirecționa limfa acolo unde există restricții, așa cum sunt cicatricile sau orice traumă în țesuturi, fie ea de orice natură.
Drenajul manual accelerează de zece ori fluxul limfatic şi asta se vede imediat! Eliminarea limfei stagnate se face prin: urină, transpirație, materii fecale.
Cheia eliminării celulitei este drenajul limfatic și stilul de viață, pentru echilibrarea sistemului endocrin. Nu masajul anticelulitic este răspunsul, ci drenajul limfatic manual!
Somnul se ameliorează, tranzitul intestinal, starea de bine, de armonie, de poftă de viață revin în urma drenajului.
Senzaţia de bine şi uşurare este imediată şi durabilă.
Ce contraindicaţii are drenajul limfatic?
- infecţiile acute
- sindroamele febrile
- inflamaţiile la debut
- trombozele venoase profunde
- afecţiunile cardiace majore decompensate, respectiv angina pectorală, obstrucţiile coronariene şi valvulopatiile semnificative, insuficienţa cardiacă
- hemoragii
- răni deschise
- Avc hemoragic
Cât de des se apeleză la această procedură?
În general, sunt indicate 3-4 şedinţe pe săptămână, până la stabilizarea pacientului, după care se continuă cu o şedinţă pe săptămână, pentru o bună funcţionare a sistemului limfatic.
Efectele drenajului limfatic manual:
- întăreşte sistemul imunitar prin stimularea ganglionilor limfatici
- dinamizează circulaţia limfei în spaţiile intercelulare
- accelerează curentul limfatic şi eliminarea rapidă a rezidurilor toxice
- antrenează toxinele care blochează procesele fiziologice
- intensifică schimburile nutritive şi eliminarea toxinelor din corp
- uşurează transportul acizilor graşi şi colesterolului
- prin masaj, sistemul limfatic se intensifică cu până la 10-15 ori!