What would you like to find?

“Frumusețea trezește sufletul la viață” – Dante Alighieri

+40 727-43.18.41
Str. Dr. Iacob Felix, nr. 61, sector 1, București (Zona Piaţa Victoriei)

BLOGUL COMPANIEI

Noutăți

Cum să te recuperezi rapid după lipoaspirație

Recuperarea este 50% din reușită!

Lipoaspirația este intervenția chirurgicală de îndepărtare a grăsimii în exces ce se află situată în mai multe regiuni ale corpului: abdomen, flancuri, coapse, fese, genunchi, gambe, glezne, brațe, gușă și gât.
Deși este posibil ca entuziasmul pacienților să provoace dorința de a vedea rezultatele în cel mai scurt timp posibil, trebuie știut că lipoaspitația, are nevoie de o perioadă mai mare pentru a-și lăsa descoperite rezultatele. Astfel, este de așteptat în primă instanță, imediat după operație, să se observe umflături semnificative.
Aceste umflături sunt normale, resimțite de toti pacienti și sunt rezultatul țesuturilor afectate și perturbării circulației limfatice și sanguine. Umflăturile sunt foarte vizibile în primele 24 – 48 de ore de la operație și vor continua să scadă în următoarele 10 – 14 zile. Cu toate că pacientul se poate întoarce la activitățile obișnuite din a doua săptămână și durerile dispar, procesul de scădere al umflăturilor poate dura în unele cazuri chiar și câteva luni.

Ce măsuri să iei pentru a scăpa mai repede de umflături?

  • Cel mai important element ce ține de pacient în procesul recuperatoriu este purtarea corsetului sau ciorapilor de compresie, conform indicațiilor medicului. Acest echipament medical are rolul de a reduce umflăturile și a ameliora durerile
  • Bandajarea limfatică cu benzi kinesiologice reduce la jumătate perioada de recuperare. Banda limfatică acționează atât timp cât este aplicată pe piele
  • Drenajul limfatic manual poate acționa și asupra straturilor mai profunde ale țesuturilor
  • Derularea fascială

Efectele bandajării limfatice

Banda elastică se aplică pe pielea întinsă, în timp ce banda în sine nu este întinsă suplimentar. Atunci când pielea întinsă revine la poziția normală, pe piele se creează valuri(curburi). Epiderma este ridicată ușor, creând puțin spațiu la nivelul dermei. Aici, în interstițiul dermei, sunt localizate cele mai multe vase limfatice inițiale.
Deoarece presiunea de sub bandă este mai mică decât în regiunea de piele nebandajată, iar apa se va muta către regiunea cu presiune mai mică, lichidul liber din interstițiu va fi aspirat de bandă. Pe durata mișcării, valurile create de bandă se vor mări și se vor micșora constant. Acest proces poate fi privit drept un fel de efect de micromasaj.
Din punct de vedere anatomic, vasele limfatice inițiale și, într-o mică măsură, precolectorii sunt cei care absorb prelimfa din interstițiu. În condiții normale, vasele limfatice inițiale se deschid atunci când presiunea din interstițiu crește. Cu toate acestea, dacă presiunea devine prea mare, vasele limfatice inițiale vor tinde să se închidă. Spațiul de sub bandă determină o reducere a presiunii, astfel încât vasele limfatice inițiale pot absorbi mai ușor prelimfa din interstițiu.
Prima fază a transportului limfatic în precolectori are loc și datorită diferențelor de presiune, desigur în punctele în care acest transport nu este încă susținut de valve sau de țesutul muscular neted.
În bandajarea limfatică, fâșiile înguste ale benzii se aplică la distanțe egale unele față de celelalte. Sub fâșiile înguste ale benzii, presiunea este mai mică decât în spațiul dintre fâșiile de bandă. Prin urmare, bandajarea limfatică completă crează o zonă cu numeroase diferențe de presiune, care stimulează absorbția prelimfei și prima fază a transportului limfatic.
Rețeaua de vase limfatice inițiale și rețeaua de precolectori se întind ambele chiar sub epidermă, în stratul dermei. Acesta este stratul de țesut în care banda își poate exercita efectul. Colectorii sunt localizați puțin mai în profunzime, în hipoderm, unde nu ne putem aștepta ca banda să aibă un efect direct.
Banda limfatică acționează atât timp cât este aplicată pe piele. Prin urmare, banda determină un efect pe termen lung, similar cu efectele drenajului limfatic manual. Cu toate acestea, pe durata drenajului limfatic manual se poate acționa și asupra straturilor mai profunde ale țesutului, în timp ce banda limfatică are efecte numai asupra stratului superficial.

Timpul necesar vindecării depinde de la pacient la pacient și are în vedere mai mulți factori:

  • vârsta pacientului
  • starea de sănătate
  • capacitatea organismului de recuperare
  • mișcarea și stilul de viață
  • somnul și repausul
  • alimentația, fumatul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *